Odkup pohledávek

posted in: Finance

Mimosoudní vymáhání pohledávek – nejkratší cesta návratu finančních prostředků věřitelům.
V poslední době se stále více českých věřitelů všech kategorií obrací k mimosoudnímu vymáhání pohledávek a nacházejí stálé partnery mezi specializovanými firmami na inkaso a vymáhání pohledávek.
Posílení pozice mimosoudního vymáhání pohledávek má řadu příčin.
Tvrdší údery na soudní vymáhání pohledávek
V průběhu tohoto roku Nejvyšší soud ČR, Krajský soud v Ostravě a Městský soud v Brně uštědřili několik zdrcujících ran rozhodčím doložkám a soudnímu vymáhání pohledávek. «Finta splátkových firem je jen cár papíru, rozhodl soud» – pod takovým titulkem vyšel článek na portálu Aktualne.cz s komentáři k rozhodnutí Krajského soudu v Ostravě o neplatnosti rozhodčích doložek. Aby toho nebylo málo, k českým soudům se přidaly i slovenské soudy, které vydaly dvě usnesení o neplatnosti rozhodčích nálezů. Ta jsou díky podobnosti procesních předpisů a shodnému normativnímu rámci (směrnice ES) taktéž inspiračně plně použitelná v České republice. Usnesení zamítají návrhy na exekuci rozhodčích nálezů.
Vymáhání pohledávek exekutory je krajně neefektivní
K takovému jednoznačnému závěru docházejí stále častěji věřitelé, kteří se obraceli k soudnímu vymáhání pohledávek z obchodního styku a na vlastní kůži pocítili důsledky předávání pohledávek k vymáhání exekutorům. Statistické údaje potvrzují, že největší úspěšnost vymáhání mají exekutoři u pohledávek do 30.000 Kč vůči fyzickým osobám. Vymáhání pohledávek z obchodního styku nad 100.000 Kč u obchodních společností již vyvolává u exekutorů velké problémy a u pohledávek nad 1,000.000 Kč klesá úspěšnost exekucí pod 7%. Navíc se vymáhání pohledávek exekutory protahuje na několik let a v mnohých případech končí dalšími náklady věřitelů ve formě úhrad výdajů exekutorů.

Pojištění pohledávek a faktoring – nákladné zajištění pro vyvolené
Drtivá většina českých věřitelů nemůže v současné době využívat pojištění pohledávek a faktoringu z důvodu nedostatečné solventnosti odběratelů a vysoké ceny těchto finančních produktů.
V takových podmínkách se věřitelé s obchodními pohledávkami dostali do velmi obtížné situace a pro mnohé z nich se jedinou efektivní cestou návratu finančních prostředků stalo mimosoudní vymáhání pohledávek profesionálními subjekty.
Hledáte řešení, jak vymáhat pohledávky po splatnosti?
Společnost Revital Finanse s.r.o. tvoří tým pracovníků s mnohaletou praxí v oblasti vymáhání pohledávek. Mnohaletá zkušenost v práci s pohledávkami nám ukazuje jedinou a nejsprávnější cestu, a to mimosoudní vymáhání pohledávek a individuální přístup ke každé pohledávce. Individuální práce s pohledávkami zahrnuje získávání a vyhodnocování informací, vyhledávání dlužníka, analýzu jeho podnikatelské historie, rozbory pohledávek, specifický přístup k jednání s dlužníkem a mnoho dalších speciálních znalostí a postupů. K vymáhání pohledávek používáme všech prostředků daných českým obchodním, občanským a trestním právem.
Společnost Revital Finance se specializuje na odkup pohledávek z obchodního styku. Díky profesionálním zkušenostem a vysokému procentu úspěšnosti vymáhání pohledávek nabízíme věřitelům optimální kupní ceny, které s vysokou přesností odpovídají skutečné bonitě pohledávek a jejich aktuální tržní ceně.
Najdete nás na internetovém portále www.revitalfinance.cz . Sídlo: Václavské nám. 19/832, The FORUM – Chronos Business Centre, Praha 1

This entry was posted on 7.1.2011 at 15.37 and is filed under Finance. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply